Bajnoki csapataink szezonzáró értékelése

Bajnoki csapataink szezonzáró értékelése!
 
A tegnapi U14-es meccsel véget ért bajnoki csapataink szezonja. Nagyszerű őszt zártunk, hiszen 4 csapatunkból 3 is a dobogón pihenheti ki fáradalmait. Ennél is fontosabb azonban, hogy a hosszúra nyúlt megosztottságot követően újra egységessé vált Nagykovácsiban az utánpótlás foci. Alighanem ennek is köszönhető, csapataink jó szereplése, nem lebecsülve természetesen az edzők és “régi” játékosaink munkáját.
De haladjunk felfelé a “legkisebbektől” kezdve!
U14-es csapatunk Lukátsy Máté vezérletével egy nagyon kiegyensúlyozott bajnokság listavezetője, minden meccsét megnyerve. Ennél is nagyobb teljesítmény, hogy nem csak 2006-osok, de az itt igazán kicsinek számító 2008-as korosztály nem kevés játékosát is csatasorba lehetett állítani. Nem kevesebb, mint 24 játékos kapott játéklehetőséget az ősz során.
Hasonlóan kimagasló teljesítményre volt képes U16-os korosztályunk is. Kriskó Laci, és Kriskó Tamás vezetésével a korosztályba tartozó minden igazolt játékosunk aktív és fontos szereplője tudott lenni, az ellenfeleit rendre több mint 10 góllal verő, szintén a dobogó legmagasabb fokán telelő csapatnak. Nehéz (és nem is igazán lehet) rangsorokat felállítani, de nyugodtan kijelenthetjük, a legkiforrottabb közösség, és csapategység jellemzi ezt a korosztályunkat. Persze a 10 meccsen lőtt 97 és mindössze 8 kapott gól önmagáért beszél.
Molnár Richárd vezette U19-es csapatunk helyzete egy kicsit speciális a többiekéhez képest, hiszen szimbiózisban élve a felnőtt csapattal, néha amolyan “tartalékcsapat” szerepre kényszerült a felnőttek mellett. Amikor azonban mindenki az “ifi” rendelkezésére állt, nem talált legyőzőre a csapat. Itt már mindenki fél szemmel a felnőtt csapatot figyeli, és megfelelő edzés mennyiséggel el is fogja érni. 5. helyezésével nem lehetünk elégedetlenek, de a dobogótól is csak öt pont választja el. Tavasszal nem elérhetetlen!
Tavaly alakult felnőtt csapatunk sem akármilyen bravúrt hajtott végre. A szintén Molnár Ricsi vezette alakulat, nem egyszer 3-4 ifi játékossal a kezdőben, az akár feljutást jelentő 2. helyen telelhet.
Bár elsődlegesen egy egyesületet a bajnoki helyezéseken keresztül ítélnek meg, de ne feletkezzünk meg a kisebbekről sem, akik csak nemrég kezdték és néhány év múlva a mai bajnoki korosztályok örökét átvéve röpítik Nagykovácsit újabb sikerek felé.
 
Nagy örömünkre szolgált, hogy az idén az – egyesülésnek is köszönhetően – rengeteg új játékossal bővült a NUSE családja, és nagyon hamar megtanulták ők is, és megtanították ellenfeleinknek is, hogy: A MEDVE NEM JÁTÉK!
 
Szép volt fiúk! Hajrá NUSE! Hajrá Nagykovácsi!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.